Language
Maritime logistics

Ajankohtaista

16.11.2017

EcoPorts Finland laajentaa toimintaansa Porin Tahkoluotoon

Meriaura Group-konserniin kuuluva Aura Mare Oy on vuokrannut Porin Tahkoluodosta osan satamaa käyttöönsä. Vuokrattu alue kattaa laiturin 28, n. 5.000m2 laiturialuetta, ja 10.000m2 kenttätilaa. 145 metriä pitkälle laiturille johtaa 10 metriä syvä väylä. Satamaoperaattorina alueella toimii samaan yritysryhmään kuuluva EcoPorts Finland Oy, joka tarjoaa myös huolinta- ja laivanselvityspalveluita.

EcoPorts Finlandin liiketoimintanäkymät ovat hyvät. Liikenne Eurajoen satamassa on kasvanut 62% vuodesta 2016, ja v. 2017 tavaraa kulkee sataman kautta liki 300.000 tonnia. Laajentumisella Porin satamaan, satamayhtiö pyrkii vastaamaan asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin, sekä tarjoamaan joustavuutta ja toimintavarmuutta. Kahdella satamalla voidaan kovanakin jäätalvena varmistaa jomman kumman sataman keskeytymätön toiminta ja asiakaspalvelu. ”Tahkoluodon kautta tulee liikkumaan mm. pyöreää puutavaraa, mutta pystymme käsittelemään lähes kaikenlaisia lasteja. Vientinäkymät ovat todella hyvät ja kovassa kasvussa” kertoo EcoPorts Finlandin markkinointijohtaja Ilkka Leino.
EcoPorts-Tahkoluoto
Ilkka Leino ja Henrik Räisänen tutkimassa laituria Tahkoluodossa. Kuva Kari Suni

Porin Satama pinnoittaa laiturialueen uudelleen ja tekee ajanmukaiset sadevesiviemäröinnit. EcoPorts Finland siirtää osan kalustostaan Eurajoelta Tahkoluotoon. Satamassa operoidaan 1-2 nopealla nosturilla ja ajanmukaisella pyöräkuormaajakalustolla. EcoPorts odottaa ensimmäisiä laivauksia Tahkoluotoon jo tämän vuoden puolella.

Lisätietoja
Ilkka Leino
Markkinointijohtaja
EcoPorts Finland Oy
040 7448 190
Ilkka.leino(at)ecoports.fi

Palaa otsikoihin